Kävin jo joku aika sitten harjoittelemassa kynttilöiden koristelua. Nämä ensimmäiset kynttilät on tehty kurssilla ja on sen näköisetkin. =D Siellä oli kuvien kiinnitykseen teollisuuskuumailmapuhallin, joka oli varsin tehokas. Kynttilä suli hetkessä ja paperin reunat kärventyi. Siksi kuvat ovat saaneet keltaista väritystä.

Nämä loput kynttilät koristelin kotona käyttäen hiustenkuivaajaa. Siinä taas kesti ikuisuus saada kynttilä sulamaan tarpeeksi asti. Ja sitten se sulikin aina mistä sattuu.. ei niitä kehtaa kelleen antaa kun ovat aika kärsineen näköisiä (onneksi ei kuvissa niin hyvin virheet näy). Mutta ihan kivaa puuhaa ja vaihtelua hieman askartelumaailmaankin toi.

Ensin siis kuva leimataan silkkipaperille, jonka jälkeen kuva väritetään tusseilla. Kuva leikataan läheltä ääriviivoja ja kiinnitetään kuumailmapuhaltimella. Kannattaa käyttää vaaleita kynttilöitä, niin silkkipaperin reunat ovat huomaamattomammat eikä tarvitse niin tarkkaan leikata. Poltettaessa (kuulemma) kuva käpristyy, mutta sen ei pitäisi palaa. Kynttilää kannattaa kuitenkin aina "pitää silmällä" poltettaessa.

Ensimmäiset kynttilät on 12cm korkeita, seuraavat 4 on 8cm korkeita ja tuo viimeinen on 15cm korkea. Kyllä tässä saa alkaa ahkerasti polttamaan kynttilöitä, jotta nuo saa tuhottua joskus. =D Tuolla olisi vielä muutama kynttilä ja kuva odottamassa valmistumista..