Tulipa tässä hieman lomailtua ja poikettua ulkomailla. Reissu oli ihan mukava, vaikka alku ei näyttänyt kovin lupaavalta. Ensin satoi kaksi päivää vettä ja sitten tuli jopa luntakin! Edellisen kerran siellä oli lunta satanut n. 15 vuotta sitten. Että tuli sekin nyt sitten käytyä katsomassa. =D Sitten hotellimme aulassa oli eräänä päivänä lasten juhlat ja sinne oli kutsuttu paikalle joulupukki! Tätäkö menimme sinne hakemaan, lunta ja joulupukkia?! Niin, ja olihan siellä kauppakeskusksen katolla lumiukkokin. =D No, aurinkoakin saatiin onneksi lopulta ihan kunnolla. Nahkakin kerkesi vikana päivänä kärvähtämään kunnolla. Edellisen kerran sellaisenkin olen kokenut vuosia sitten ja Suomessa.

1319225.jpg1319227.jpg
Nämä lumiset kuvat on otettu Atatürk-puistosta.
1319228.jpg
Joulupukki kävi tanssittamassa myös ruokailijoita hotellilla.
1319278.jpg
Lumiukko keikkuu Laura-ostoskeskuksen katolla.

Turkissa oli siis sielläkin "talvi" ja kaikki oli vielä hieman rempallaan. Paikkoja laitettiin kuntoon kesää varten, meillä siis ei siellä mitään kovin kaunista loistoa ollut vastassa. Mutta senhän me emme antaneet häiritä olleskaan. Paljon siellä tuli käveltyä ja katsottua kaupunkia, nyt onkin sitten paikat ihan jumissa. Tämäkö sitä lomaa on? =D Hassua oli katsoa kun me siellä aurinkoisena päivänä kävelimme t-paidoissa ja paikallisilla oli toppatakit päällä ja pipot päässä. =)

Monissa paikoissa oli siellä täällä pirteän värisiä taloja ja moskeijoita. Ja päiväkodit oli siellä tosi upeita. Ei kyllä vedä yhtään vertoja Suomen päiväkodeille..

1351964.jpg
Ihana värikäs talo.
1351948.jpg
Päiväkoti.
1351943.jpg
Joku torni.

Vesi siellä oli ihanan kirkasta, sitä oli ilo katsella. Veden äärellä kyllä nenään tuli veden suolaisuuden "tuoksu", mutta en ollenkaan osannut kuvitella että se on Niin suolaista. Käytiin kerran uimassa merivedessä, asteiltaan ehkä n. 15. Tulipahan sekin kokeiltua!
1351957.jpg
Aavan meren tuolla puolen, jossakin on maa..
1351949.jpg
Tyrskyinen ranta.
1351953.jpg
Hauska kallionkieleke, sarvikuono ihan selvästi.
1351967.jpg
Kallionkolo. Olisin itse halunnut mennä kuvaan mukaan, mutta tuo oli niin hankalassa paikassa ettei sinne päässyt. =(
1351955.jpg
Toinen hauska kallionkieleke, nimetkää se itse. =P
1351966.jpg
Ihania värikkäitä ja sileitä kiviä! Olis tehny mieli ottaa ne kaikki mukaan, mutta pieni osa niitä vain saapui tänne.

1351947.jpg
Vesiputous sateenkaaren kera.

Erään tien varrella oli ihan lähekkäin kolme kuntoilupuistoa. Ensin ihmeteltiin, että onko ne lasten leikkipaikkoja, mutta tarkempi silmäys kertoi niiden olevan suunnattu aikuisille. Mikäs sen mukavampaa kun yhdistää kaunis kesäpäivä ja kuntoilu meren äärellä. =) (Pari koiraa on myös siellä nukkumassa.) Olisipa tuollaisia puistoja täälläkin (ilman kulkukoiria)!
1351982.jpg
Kuntoilupuisto.
1351952.jpg
Piipahdimme nauttimaan mokkalatet eräänä päivänä. Yllätykseksemme se sisälsi kulhollisen suklaakuorrutettuja kahvipapuja sekä suklaalusikat. Ja hintaa tällä kaikella oli n. 4€.

Reissu oli oikein onnistunut, jos säätä ei oteta kovin tarkasti huomioon. Bazaareissa meno oli kuulemma aika hurjaa turistien vähyyden vuoksi, mutta me jätimme sen suosiolla väliin (saimme kaupustelusta tarpeeksi Egyptissä). Todettiin, että tämä oli sellainen paikka, että sinne voisi mennä joskus uudelleenkin. *Tahtoo sinne heti takasin.*