Meillä puoliso valmistui tuossa viime perjantaina. Viikonloppuna sitten kävi hänen sukulaisiaan kylässä. Tarjolla meillä oli mm. pesto-mozzarella-tomaatti-patonkia, savupororieskarullia, kasvis-juustopastejoita (pakaste), lakka- ja kinuskikakkua (nämä ei ollut itsetehtyjä, vaan suoraan pakastealtaasta).
1613467.jpg lakkakakku ja keksejä.
1613465.jpg savupororieskarullia kaukaa.. 1613466.jpg ..ja savupororieskarullia läheltä.

Savupororiskarulla-ohjeen bongasin Hellapoliisin sivuilta jokin aika sitten. Ja voin lämpimästi suositella sitä, oli muuten älyttömän hyvää! Näitä on pakko saada myös toiste. Laitan tähän vielä oman muunnellun ohjeen.

Savuporo-rieskapalat
(Annoksesta tulee noin 24 palaa.)

½ pakettia ( 3kpl) Fazer rullarieska täysjyvä
50 g Philadelphia paprika&sipuli-tuorejuustoa
50 g  Creme Bonjour pippuriseos-tuorejuustoa
1 dl creme fraichea
70 g Kylmäsen kylmäsavustettua poronpaistirouhetta
n. 1 dl suolakurkkuja silppuna
pieni pala keltaista paprikaa
kirsikkatomaatteja koristeeksi väriä antamaan
lisäksi tarvitset cocktailtikkuja (käytin hammastikkuja)

Sekoita keskenään tuorejuustot, creme fraiche, poronpaistirouhe, silputut kurkut ja paprika.
Levitä seos rieskojen pinnalle ja kääri ne tiukalle rullalle.
Leikkaa rullat pieniksi viipaleiksi, yhdestä rullasta tulee 8 palaa.
Paina palaan hammastikku siten, että se sulkee rullan saumakohdan.
Nosta tarjoiluvadille ja tarjoa pikkusuolaisena.